si santek =P

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
shau. taurus. shopaholic. love chocolate indulgence, chocolate blog, kinder bueno. hate cheese. "to love and be loved because of Him".

Monday, December 31, 2012

.konci hati.

Bismillah..
Salam sejahtera semua,

"andai ku bercinta lagi suatu hari nanti.." mojo sgt okey..geli2 bulu idung. **owh huduh perangai**

ape punye intro ntah. patut tulis ah intro best2, yelah dah nk tutup diari 2012 ni. salunye kan happy ending.. **ko igt fairy tales??** perasan cinderella sgt. eh bukan, aku snow white n prince charming..woi prince charming, mane kau? pi berburu ke bersama knight? ke main hide n seek? apesal main sorok2, ni da 31dec2012. xde happy ending la camni. adoyai!!mrepek sgt okey.

dah dah dah..xpyh nk berangan sgt. xde prince charming pun xpe la. nk buat cmne, kite ni cume btepuk seblah tgn, btepuk2 tgn..btepuk jgn segan..aha btepuk2 dahi ayoyoyo!! **sah kompem gile malam ni. :P

aboh den tlepon td. katanye "jgn pi mane2 mlm new year ni. dok umah saje". den pun jawab "baiklah, kat umah ni". jadi den xboleh la pi nanggah bunge api meletop letop kebabom..terpkso la den dengar je bunyik bunga api sayop2..sambil bosan2 main tlepon baru. belom masok tahun 2013,satu azam den da trcapai. note2 dlm genggaman den. mengkome ade???xde kan..**blagak gilos** ahahahah 

den bosan mlm ni. nak sembang housemate den xdok. poi dongar coramah nun. housemate den xpoi sambut new year bunga ape kebabom. dia baik. ehheh mcm den jugok. **perasan** ahh bosan. nak main sms, den pkai digi kengkawan pakai celcom maxis. xdo sapo nk reply msg den. nak main whatsapp, bosan ah group den tu asek sembang kawen kawen kawen. xde topic lain ke? kengkawan den sumo macam bz. trpaksa la den tulih blog. tp malas bukak laptop. tulis entry via iphone4. ko hade??**blagok lagi skali** hahahhaha

ok la, xde menda da nk membebel. cuma nk ckp "maaf, tertutup sudah pintu hatiku, yg pernah di buka dlu hanya utkmu" pui!! den tutup, den kunci, den manggo, den buang konci dlm laut. sapo nk bukak pintu hati den, pi la solam ke dasar lautan. cari la kunci ke pintu hati den tu. siapa berjaya, akan den buat dio bahagia sampai ke syurga. insyaAllah. **sungguh tinggi bahasa ini. si pujangga pun sukar mentafsirnya..ohoi**

ok, den penat bebel. anyway, "selamat tinggal 2012, dan selamat muncul 2013!!"

ttyl.
sekian, Wasalam.



"Promises can be broken just as quickly as they are made and sometimes goodbyes really are forever.”

Thursday, December 27, 2012

muara hati

Bismillah..
Salam sejahtera semua,

entah la kenapa semenjak dua menjak ni mcm xsedap hati. pikiran melayang2, hati tak tenteram, otak serabut, tidur terganggu, adakah ini namanya cinta?? pui!! xde kene mgene ngan cinta okeh! ini cuma perasaan yg tidak biasa bg aku. jarang2 aku rasa bercelaru mcm ni.. salunye kalu serabut, aku mampu atasi nye. tapi kalini rasa sgt x mampu. oh Tuhan, beri aku petunjuk. skrg mmg sgt kabur. masa depan malap. xnmpak apa. mana pergi nye semangat berkobar3 tempoh hari? mana?mana? huhuhuhu owh incik mood, jgn pergi jauh2.. jgn tinggalkn hati yg duka lara ini. **over sgt!**


erm. tajuk melampau muara hati. tapi xde ape2 kene mngene dgn muara hati. kemarau hati ade la. ahahahaha eh, ade aku kesah? lagu muara hati yg siti ngan hafiz nyanyi tu pun xde sebut lgsg perkataan muara hati dlm lirik de. so, boleh je kan letak tajuk entry xde kene mengene ngn content entry..hahahahhahahahaa **tawa dlm tangisan**


...


ttyl,


sekian, wasalam.



with my bff..rindu woi..pinjam bahu plish!!



"Don't choose the better guy. Choose the guy that's gonna make you a better girl.”

Tuesday, December 25, 2012

oh azam!!

Bismillah..

Salam sejahtera semua.

azam. ape? bf baru nama azam? no no no..aku bukan nak cerita pasal org bernama azam ok. aku nak cerita pasal azam tahun baru. memandangkan 2012 akan meninggalkn kita dan 2013 akan menyusul selepas itu, kene la ada azam baru kan? kan? walopon rasa mcm azam tahun 2012 ni bukan nye semua tercapai, tapi mcm biasa la kene jugak ada entry pasal new year resolution. iye dok? so, aku xdapat nk recall azam tahun ni sebab da delete entry2 lama. ha, pdn muka. sapa suruh delete. bengap! aha

takpe lah, lantak la azam tahun ni. disebabkan aku skrg bersemangat baru, bukan pikocomot yg berhati tisu lagi, dan blog ni pun mcm baru kan..so kene la buat azam baru. jadi untuk tahun 2013 yg bakal menyusul nanti, aku dengan sepenuh hati akan memastikan segala ape yg aku listkan di bawah ni akan aku kecapi walau ape sekali pun..**cewahh!!berkobar2 nampak..awal2 ni je la kot** hahahah


azam tahun 2013 pikocomot sisantek:

  • ada buku resepi. nampak nye kene masak selalu. tgk resepi2 kat blog org, kat tv ke, pastu salin resepi, pastu kene la cuba. mane ade org salin je pastu buat dekk :) **boleh gemok mungkin**
  • cantik macam fazura. tak kesah la kene makan vitamin C ke, collagen ke, VCO ke, pakai nutox fullset ke, pakai SKII ke, yg penting jadi cantik..**hahhahaa mampu ke?**
  • nak balik kerja kat manjung, boleh dok celah ketiak mak abah. **ade ke kerja kosong kat manjung,,abah nak keje kat IKM plish!!**
  • sambung belajar kat UK, kalau ada rezeki laaa.. xdpt UK, german pun boley :P **ni paling nak sangat tapi ade ke org nak sponsor?owh berangan**
  • laptop baru **laptop lama da teruk sgt, skrg pun pakai yg opis punye**
  • samsung galaxy note2 **over tak?iphone ni nak buat ape?**
  • kurus, mesti rajin bersenam, jogging malah **owh....lemak ini degil!!**
  • kumpul duet banyok2!! kene berhenti jadi shopaholic, berhenti jadi boros. 

ha...banyak tak azam tahun baru aku. agak2 tercapai tak? kalau aku berusaha bersungguh2 kompem dapat. ikhtiar tu penting, di ikuti dengan doa dan tawakal. insyaAllah, mungkin berhasil. hurm, sampai sini saje la bebel2..nak sambung buat personal statement. nak pi UK kan. hahahahah

ttyl.

sekian, Wasalam.



"making someone smile is probably one of the best feeling"






"Fivers Hijabis Giveaway by MV"

Salam sejahtera semua,



dan skali lagi join giveAway. hahahahah tamak haloba betul harini. sgt xde kerja kot. xpela, sambil join giveaway sambil baca blog org, sambil tambah pengetahuan. so siapa2 nak join boleh click banner kat atas ni. mudah saja tau. 

disini saya mahu tag amy dan tiena

sekian, wasalam.



"A girl who cries is a girl who cares."

"Segmen : Aku Nak BW Dan Follow Blog Korang !"

Bismillah..

Salam sejahtera sekali lagi..


kalau nak join, klik kat banner di atas okey. aku da join, korang bile lagi. nampak sgt motip harini nak menang hadiah. ahahahaha

tapi bile aku belek2 balik semua contest n giveAway jg aku join, yg aku xsempat join **sebab da sampai tarikh tutup** , semua contest owner ni cantik2 woi. siyes. cantik gile. siap ade fanpage okey kat pesbuk. ramai pulak tu follower. agak2 aku kalu buat contest ke fanpage ke ade ke org nak join? rasa mcm xde je...hahahahahah

okey la, pape pun goodluck pada semua yg join contest or giveAway. matlamat kita mungkin sama iaitu MENANG!!!hahahahahahah

aku suka kan ambil gambar celah2 bunga. :P

"Never regret something that once made you smile"

"22th Birthday GiveAway"

Bismillah..

Salam sejahtera semua.






hadoi. memang x syak lagi. aku minah gile contest harini. jadi entri ke tiga utk harini nk bgtau aku join GA "22th birthday giveAway" by anis athia. comel budaknye, cantik sgt..hadiah yg dia nak bagi mmg cukup lumayan.. terbuntang2 mata aku baca 40kali list hadiah dia. punye la banyak..baik sungguh hati adik anis..ini ada peluang ni nak menang..heheh **berangan sudah**


ini hah list hadiah de..meletop kebabom okey!!



  • Victoria Secret Love Spell perfume original
  • Beg
  • Tudung bawal rainbow pastel colour
  • Flower crinkle shawl
  • Fishtail skirt mint
  • Tudung sponsored by Paisley Paradise
  • Hot Perfume sponsored by Aisyah Taib (2 pemenang)
  • Hadiah misteri (top referral)
  • 12 blog akan dipilih untuk dimasukkan dalam bloglist anis
  • Everyone get 22% off at Thianis Fashion Lab (from 22 December 2012 till 22 February 2013
so mcm mana? nak menang hadiah tak? apa lagi. klik banner di atas dan join. :)



sekian, Wasalam.


"feelings change, memories don't"





"New Year Giveaway by Sheera Aya"



Bismillah..
Salam sejahtera semua.
tada!!!


Memang sgt xde kerja. 2nd entry untuk harini. sekali lagi join contest. boleh la buat hari ni sebagai hari join contest sedunia si santek. hahahahah **sedikit gila disitu** 

syarat2 penyertaan pun tak la susah sangat. masih mampu aku turuti. ada 6 semua nye. tapi ada syarat tmbahan. kene buat muka comel katanye...hahahah jadi sebelum aku reveal syarat sebenar, aku nk tunjuk dulu syarat tambahan, iaitu muka comel si santek **harap xde org muntah** =P
hahahahah perasan comel ade la :P

jadi syarat yg sebenar adalah seperti berikut
  • Follow blog another pocket-story.**
  • Wajibul ghunnah follow blog sponsor Mira Kawaii Shop & Like fanpage sponsor Mira Kawaii Shop.
  • kengdian korg kene tulis satu entry yang bertajuk "New Year Giveaway by Sheera Aya" **mcm korg tgh baca ni.
  • Masukkan banner yang mcm aku buat kat atas ni dan link kn ke entry beliau.
  • Tag 3 orang pemblog yg korg tau. make sure diorg aware le ye kene tag ni. 3 org yg aku nak tag..hurm..hurmm
  1. amy **bff aku okey**
  2. tina **teman sevolleyball**
  3. cik apple **blog de aku paling suka baca**
  • pastu jgn lupe link entry korang sekali dgn pesebuk ID weh di comment box entry contest dia **glemer pesbuk i noks** haha
dah siap. simple kan? okey, tanpa pikir panjang **sebab nk cari contest lain plak nak join**, mari kita join contest cepat2 sebelum blog owner tutup pertandingan pd 13 jan 2013..lekas2 jgn ketinggalan... haha

sekian, Wasalam.

"if you don't love your self, no one else will."


GiveAway By Cartieca Story

Bismillah..


Salam sejahtera semua,



Jeng jeng jeng ....




Dah lama akak tak join giveAway dan juga contest2. Almaklumlah.. minah busy memanjang. bukan setakat xde masa join giveaway atau contest, tapi basuh baju sebakul pun akak xsempat. ahahaha **huduh perangai**. Tapi bila terpandang hadiah yg di gembar gemburkan dr GiveAway By Cartieca Story ni terus terbuntang mato den. Handbag? Shawl? Sling bag? brooch? OooEeemmmGEeee... ini tawaran terhebat weh!terhebat! Beli barang lebih rm300 dekat jusco pun xde dpt free brg2 mcm ni.. siape nak bagi free menda2 ni weh? siapa? siapa lagi kalau bukan cik cart kartika yg baik hati ni. begitu cantik hatinye ni secantik wajahnye ..**ok, akak jeles sbnrnye tgk raut wajah nye yg cun melecun. boleh tanye ape rahsia kecantikan? hehe**

so, syarat2 sah giveaway cik cart kartika pun tak susah.

memula kene follow blog cartieca's story yg sweet tu.. **done. pikocomot_shau tu akak la yek**
pastu kene follow twitter @_cartieca yg cute tu.. **done. naseb baik akak ade tweeter.**
kemudian kene like fanpage Cartieca Story.. *done bebeh**
lantaran itu like pulak page Cartieca Closet.. **sudah jugak**
disusuli dengan entry pasal giveAway By Cartieca Story.. **yg korang tgh baca ni la.**
jgn lupa copy banner dan link kan ke entry cik cart kartika yg bertajuk GiveAway by Cartieca. **yg mcm akak buat kt atas entry ni**
dan yg terakhir, copy paste entry korg kat ruangan comment pada entry cik cart kartika td yek. **sudah juga**

dan SIAP!!!tahniah, anda berjaya menyertai giveAway by Cartieca Story!!

sonang ajo ah~
copat2 join woi, tarikh tutup 31 dec 2012. 
**mengkome xnok adiah ke??akak nak =P **

owh, akak kene pergi basoh baju sebakul. tlupe pulok doh! hurm..agak2 akak dapat tak hadiah? **moga2 menang. kalau menang kira hadiah hari krismas..hahahahaha**



Sekian, Wasalam.



"Bila kita buat benda baik, banyak saja halangan. Kerana Allah sedang menguji kekuatan hati kita dalam membuat kebaikan. Jangan berputus asa."

Sunday, December 23, 2012

++happy weekend++

Bismillah.

Salam sejahtera semua,


Minggu ni happy sangat. Semalam (22/12/2012) majlis kahwin angah kat Selayang. Rasa happy sgt sebab dapat berkumpul satu family. Cuma mirah sengal tak da..hahahahaha along sampai rumah aku sabtu pepagi buta. Lebih kurang pukul 1 pagi. Syabil datang je habis rumah aku dia nak kemas. hahahaha Pastu pagi2 bangun kejut aku..argh stress!! mak teh xckop tido ok!


Pukul 11 pagi lepas sarapan nasi lemak kat rumah **nasi beli bungkus kat kedai okey, xde masa nk masak :P **, kitorg siap2 gerak nak pergi Selayang. Mak ngan abah semua dah tunggu kat sana. Tapi sebab jammed punya pasal, kitorg sampai lambat..hahahahah pdn muka kene tunggu :P


Angah sanding kat dewan. Sebelum berarak ke dewan, lepak2 dlu kat rumah pengantin lelaki. Aku makan nasi lemak dua pinggan. So mmg penuh perut aku dgn nasi lemak harini. Masa kenduri kat dewan pulak, aku duduk kat meja VIP, dapat mkn sedap OKey!! So makan lagi sepinggan sampai kenyang meletop perot kebabom!!hahahaha





Biru nye angah..


Hamek berkat kew?? :P

Masa majlis tu ada acara menepung tawar bagai, aku dgn selambe naik atas pentas pi campak2 bunga rampai kat angah n suaminye. Syabil paling banyak kali menepung tawar atas pentas tu. Teruk sgt perangai nye!! ahahaha Lepas makan2, amek2 gambar, bersembang2, kami pun terus pulang ke Shah Alam. Seraya tiba di shah alam, penuh rumah sewa aku ok! Nampak nye kalu nak beli umah sendiri kene beli umah besor!! Baru muat satu keluarga. **berangan da nak duduk rumah besar** :P

Malam tu kami siap2 semua nak pergi makan malam, lepas tu nak pi iCity. **mak teringin sangat nak pergi iCity, so bawak je la kan** Kami makan kat shid seafood padang jawa. Abah order banyak gile makanan. Tapi jgn risau, pasti licin. Dan terbukti......mmg licin.

tangan ajah yg masih belum benti makan. :P

Licin!!

Langsai!!

Mat kecoh!!


Lepas kenyang makan, kami terus bergerak ke iCity. MasyaAllah, ramai nye org. Abah xsuka pergi iCity. Emak pulak jalan sampai sakit2 kaki. Syabil je org yg paling teruja. Tercengang2 kagum dgn lampu berwarna warni. Aha..yela budak2 kompem la suka. Aku pulak macam abah, xsuka sgt. Mungkin sebab terlalu ramai org, semak dan sesak! dlm hati jerit "nak balik nak balik" konon! ahahha 

Aina.

Ateh

Ajah

Along. **syabil nyorok kat blkg along, sibuk tgk flamingo**

Dan setelah semua penat berjalan. Kami pun pulang. Tido bergolek2 kat umah. Pg tadi sarapan roti canai, mee goreng, kuehtiow goreng dgn kueh mueh. Along balik pkoi 10.30pg, time tu angah dgn suami de baru sampai rumah aku. Sempat la diorg jumpe sekejap. hehehe Mak Abah pulak balik pukul 12.30 td. Jadi semua org da balik. Rumah da sunyi semua. Aku dah sedih semula. :( **Gedik nak sedih2, padahal boleh je balik manjung tu. bukan nye jauh pun..aha**

Anyway, harini besday emak ke 50. Happy birthday Emak!! Semoga panjang umor, dan sihat selalu. Semoga berbahagia dgn abah dan ank2 sehingga ke Syurga. Doakan kebahagian kami mak. Terima kasih atas semua nya. Nak Hadiah besday? Kasih sayang dr seorang anak :P **ouch** 

Mak and angah cantik.

Ok la, kene kemas rumah sebelum Dayah balik. 

ttyl.

Sekian, Wasalam.


" Smile and let the world wonder why "


Wednesday, December 19, 2012

wordless Wednesday #1

Bismillah..

Salam Sejahtera semua,


Shhhhhhhh!! Wordless okey. 

Just smile :)


"if you have passion and focus, you can accomplish anything!"

ttyl

Sekian, Wasalam.

Monday, December 17, 2012

ape?pregnant?

Bismillah..

Salam Sejahtera semua,


Harini aku tak pergi kerja. On medical leave org kata. Bgn pagi mandi, muntah2 pening kepala, tidur balik. Ntah tidur ke pengsan ke tak tau la.. Sedar2 dah pukul sepuluh. Mak oii!! Laju2 sms boss, takut die tertunggu2 kedtgn ku di opis. Pastu siap2 pi klinik jumpe doctor hensem, amek ubat, dan utk dptkn MC. 


Harini doctor terlebih concern la pulak. Lepas aku ckp 2,3 hari xboleh tidur, sakit kepala pening2 muntah, dia siap boleh tanya " Shaufikah dah kahwin ke belum?".. Terperanjat akak tau!!tergamam 2 minit..pastu terus geleng2 sambil ckp "BELUM!!" Ape igt org pening2 muntah tu cuma pregnant je ke? Ok, fine! my mistake sebab pakai inai, tapi come on la doc, xkan inai merah lagi di jari dah pregnant. Pikir la menda lain pulak. Nasib doc hensem, kalau tak da kene sound da..ahahahah!!!


Jadi doctor bagi ubat banyok, dpt MC **itu yg penting**. Da siap2 bayar semua, keluar pintu klinik.. Pandang dekat gmbr2 medical card tu..pastu anak mata terhenti dekat "AIA Medical Card".. Hampeh!! Boleh pakai medical card kat sini. This is rubbish! abeh cash aku. seb baik rm35 je. Xpela nnti claim dgn AIA. 


Lepas pi klinik, singgah kedai bilik brg2 nak masak. Sakit2 pun ade hati nak masak. Terpaksa la..nak mkn ubat kene makan dlu. Jadi time2 sakit ni teringin nak makan bubur. Masuk je kdai, org kedai tu pandang je. Tak pernah tgk org pakai koyok eh? Haish! Beli ikan kembung 2 ekor, beli carrot, broccoli, cili, kacang panjang**mkanan ruji**. Pastu bayar2 dan balik.


Sampai umah, masak dlu. Siap masak. Makan bubur, lepas tu mkn ubat. Pastu pengsan lagi sekali. Dan bangun, kemudian tulis blog. Gila! Ni pun rasa nak pengsan lagi la.. sedih sebenarnye, sebab sakit xde org jaga. Plus rasa homesick sgt2 nak balik umah!!!huhuhuhuhuhu (T___________T)


ok la, nk sambung pengsan.


ttyl,

Sekian, Wasalam.



"I just need you now"

Sunday, December 16, 2012

.erk!!!.

Bismillah..

Salam Sejahtera semua.

Malas type panjang2. Tak de mood!! 


video

Sorry kalau tiba2 hujan lebat turun. =P

ttyl.

Sekian, Wasalam.



"You are my happy thought"





Saturday, December 15, 2012

semak tau!!!

Bismillah..

Salam sejahtera semua.


Ntah kenapa malam ni aku sukar untuk lelapkan mata **ceh..ayat xboleh blah ah kau** Lepas dpt tahu sesuatu, rasa mcm xsedap hati sangat2. Kenapa hati ni salu rasa teragak2? Entah la. Mungkin sebab dah susah nak percaya sesiapa. Aku selalu jugak terpikir, kenapa lah jalan hidup aku x mudah macam org lain. Tapi bila di pikir2 banyak kali, sebenarnye ada org yg lagi teruk dugaan nye daripada aku. So, aku kene bersyukur dengan semua yg aku dah ada sekarang. Aku kene hargai apa yang aku ada sekarang. Org lain nak hargai aku atau tidak itu terpulang pada mereka. Mungkin kadang2 kita tak rasa pun org disekeliling kita penting sampai lah kite da kehilangan dia, baru nak tersedar. Tapi masa tu mungkin dah terlambat. 


Hurm, kenapa kita x boleh perasan semua tu. Tak pernah ke kite perasan, bila kite sedih, berduka cita ada org yg selalu dekat dengan kita, buat kite happy, buat kite gembira. Bila kita susah, ada org yg selalu bantu kita. Bila kita buntu, ada org yg salu bagi kata semangat pada kita. Bila kita menangis, ada org yg selalu pinjamkan bahu, sanggup dengar rintihan kita. Bila kita sunyi, ada orang yg sentiasa teman kan kita. Tapi bila kita happy, jumpa teman baru, jumpe org lain yg tiba2 ambil berat pasal kita, kite akan totally lupa org yg mula2 sentiasa ada dengan kita. Kita da mula jauhkan diri dari org tu. Kita da mula rasa org tu byk buat salah, kita da mula cari kesalahan dia, kita mula lupa apa yg dia pernah bagi dan korbankn untuk kita. Itu lah manusia, selalu lupa kebaikan org, tetapi sentiasa igt kesalahan org. Mungkin aku pun xterlepas dari perangai mcm tu. Ni la org katakan lumrah. 


Jadi, bila org tu da pergi dari hidup kita, kita akan start la rindu bagai. Dah mula nak teringat sedih2 bagai. Sebenarnye kita da terlambat. Cara yang paling mudah, move on  je lah. Sebab org yg kite da sakitkan tu akan sentiasa merasa sakit kalu kita nak push2 dia, merayu2 dekat dia. Semak tau!!!Bagi dia masa untuk pulih. Bagi dia ruang untuk mulakan sesuatu yg baru dlm hidup dia. Tolong belajar terima keputusan org lain. Jgn nak asyik pikir diri sendiri. Itu namanye selfish! Ada paham?


Dan bagi org yg ditinggalkan atau disisih tu, tlg la clearkan pemikiran anda woi. Anda salah kalau anda rasa semua org akan kecewakan anda kalau anda dekati mereka. **tibe2 rasa mcm pelik plak post kali ni..siap anda2, mereka2 ni..mcm bg ceramah motivasi pulak dah..haha** okey, abaikan. jadi, jgn selalu buat kesimpulan sendiri. Jgn kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Wahhh, perumpamaan sangat gituh! Macam aku la, sekarang aku rasa lelaki semua sama. Xboleh percaya. Lagi2 kalau yg player tu, flirt sana sini. Dengan org tu ckp lain, dgn org ni ckp lain..Adoyaiii.. Mane nak jumpe lelaki yg macam husband irma hasmi? ahahah gila! demand xboleh blah. 


Sebenarnya, aku cuma rasa x sedap hati. Tapi membebel melampau, yg xde kene mngene langsung dengan perasaan tak sedap hati tu. Nmpak sangat da x berapa nak betul. Bawak2 la pejam mata tu shau oii. Tido la. esok ada misi nak dijalankan. Kang bangun lambat mengamok pula Husna tu.


Ok la, sit up dlu sebelum tido. Semoga kurus dan ramping mcm dlu. Ahaks!!


ttyl.

Sekian, Wasalam.




"Distance means nothing when someone means everything."

OMG..turn aku ke?

Bismillah..

Salam sejahtera semua.


Nak bagitahu satu dunia, pada 7hb december 2012 angah ku dah sah jadi bini orang. Tahniah angah!Semoga anda menjadi isteri solehah!



cantik kan?hehe

Jadi, seraya pulang ke rumah selepas majlis nikah di masjid, para tetamu dihidangkan dengan sedikit jamuan makan2 **dah macam karangan BM dah**. Usai majlis makan2, mcm biasalah agenda basuh pinggan mangkuk berlangsung dengan jayanya. Sementara itu, aku dan emak di dapur, menggoreng kacang dan ikan bilis sebab nak buat nasi lemak pagi esoknye. Sedang asyik aku menyudipkan kuali yg penuh dengan ikan bilis, tercetus la perbualan berikut...

emak: hah...ateh, angah da selamat da harini. tak payah dah mak susah2 hati siapa la laki dia.
aku: aah mak. kawen jugak angah tu..
emak: jadi.....lepas ni kamu la ye.. tahun depan ke?
aku: hah?? **tercengang dua minit**
emak: kawen la cepat, kalau boleh mak nak kamu ngan ajah kawin kat manjung. sbelum abah pindah kedah.
aku: ermm..**masih blur** along kawen 2009, angah kawen 2012. so ateh 3 tahun lagi 2015. okey?
emak: ahhhhh!! jgn nak kawen lambat2..nanti dapat anak lambat.. bukan nye muda lagi dah..bla bla bla bla bla bla..
aku: ...... **lalu meletakkn sudip di tepi kuali..kemudian jln mengundur setapak demi setapak perlahan lahan masuk ke bilik**
emak: ?? **terpinga2 sebab tau2 dia ckp sorg2 rupanya..**

sorry mak. terpaksa berlalu pergi. sebab da tak larat nak jawab bile nak kawen. nanti la ade jodoh ateh kawen. sekarang ni bagi ateh sambung belajar boleh? malas la nak pikir pasal kawen mawen skrg. almaklumla baru lepas kecewa. jadi hati nak berehat kejap. harap mak paham yep. ahahah **alasan**

ok la. da petang. nk buat kerja lain.

ttyl.
Sekian, Wasalam.



"If you carry a heavy burden in your heart, try to consult someone you can trust. It will ease your pain"

Monday, December 10, 2012

my sweetheart

Bismillah..


Salam sejahtera semua.

Harini nak tunjuk gambar cinta hati ku.






Syabil kesayangan makteh. hehehehe
xsabar nak jumpa hujung minggu nanti masa makngah kawen.
nak nyanyi lagu rasa syg hei rasa syg hei sama2..ahahah
ok la.

ttyl.
Sekian, Wassalam.


"Sometimes you just need to distance yourself from people"

Saturday, December 1, 2012

.aku bukan pikocomot lagi.

Bismillah,

Salam sejahtera semua,


Aha, tajuk x boleh blah. sebenarnye nak letak tajuk 'tiada lagi tangisan?' tapi mcm yuks je..tipu la xnanges lagi skrg. masih menangis okey. biasa la budak2..haha..atau letak tajuk 'Mari kite mulakan hidup baru'. Yelah kan, benda yang lama tak perlu di kenang kalau sekadar untuk menyakitkan hati. Tapi kadang2 perlu di kenang kalau ia nya akan membuatkan kite lebih kuat dan bersemangat utk menempuh kehidupan baru. Fuyo, positif.


Jadi, dengan rasa rendah dirinya, aku maafkan semua org yg pernah hadir dlm hidup aku, dan telah melukakan dan menyakitkan hati aku, sama ada masa lampau atau masa kini.**ayat BM yg huduh sekali**

But anyway, aku harap mereka2 yg telah aku sakiti secara sengaja atau tidak sengaja juga maafkan aku.

Ok, lets move on. After few terrible things happen to me, **terrible la sgt kan** I decided to make some changes not only in my life, but my blog as well. So, here we go.

- firstly, i have to cuci-blog-sampai-bersih: delete all the older posts with 'dont-care-condition'. Although some of the posts means a lot to me, but i have to..
- secondly, i need to have a new blog layout and background so that i will be bersemangat to write and posts something continuously.
- pastu, kene start collect beautiful memory and beautiful photos to paste inside here
- lastly, da boleh start tulis whatever & whenever i like.

Tapi kan, rasa nye mcm kene ade guide la kalu nk tulis blog ni. Hurm, just to make sure aku ni always on track la, so xde tersasar jauh melencong lalu lemas dalam lautan kehidupan **okeh, merepek**.


so, below are some do's-and-dont's-thingy:

- no bf-gf thingy, i'm single right now.**cewah**
- no sad-true-love story
- kurangkan entry about  feeling2, crush2, love2, mr.right.now, miss-whatever-her-name, bla bla bla
- dont kutuk2, mengumpat, mengata org..kene kurangkan gosip2 ni..huhu
- put more beautiful pic
- write more about beautiful memory
- dont use harsh words
- avoid day-dreaming-entries, skali skala xpe kan? ahaha
- post byk2 pasal makanan masak sendiri kat umah..resepi ke kan..aha **kan suka memasak sekarang**
- setiap entri baru mesti ada gambar dan juga kata2 semangat. perlu ni. sgt perlu!
- sila ulang balik perkara di atas. ahahaha **buntu okey**


Dah dah, i shall stop here. Today is saturday, cuaca kat luar tu cloudy2 da, tidur sedap ni..tapi kene kemas rumah okey..kesian dayah salu kemas rumah sorang2**buli** ahahaha


ttyl.

Sekian, Wasalam.






" Kaya di mata orang belum tentu kaya di mata sendiri."