si santek =P

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
shau. taurus. shopaholic. love chocolate indulgence, chocolate blog, kinder bueno. hate cheese. "to love and be loved because of Him".

Saturday, December 1, 2012

.aku bukan pikocomot lagi.

Bismillah,

Salam sejahtera semua,


Aha, tajuk x boleh blah. sebenarnye nak letak tajuk 'tiada lagi tangisan?' tapi mcm yuks je..tipu la xnanges lagi skrg. masih menangis okey. biasa la budak2..haha..atau letak tajuk 'Mari kite mulakan hidup baru'. Yelah kan, benda yang lama tak perlu di kenang kalau sekadar untuk menyakitkan hati. Tapi kadang2 perlu di kenang kalau ia nya akan membuatkan kite lebih kuat dan bersemangat utk menempuh kehidupan baru. Fuyo, positif.


Jadi, dengan rasa rendah dirinya, aku maafkan semua org yg pernah hadir dlm hidup aku, dan telah melukakan dan menyakitkan hati aku, sama ada masa lampau atau masa kini.**ayat BM yg huduh sekali**

But anyway, aku harap mereka2 yg telah aku sakiti secara sengaja atau tidak sengaja juga maafkan aku.

Ok, lets move on. After few terrible things happen to me, **terrible la sgt kan** I decided to make some changes not only in my life, but my blog as well. So, here we go.

- firstly, i have to cuci-blog-sampai-bersih: delete all the older posts with 'dont-care-condition'. Although some of the posts means a lot to me, but i have to..
- secondly, i need to have a new blog layout and background so that i will be bersemangat to write and posts something continuously.
- pastu, kene start collect beautiful memory and beautiful photos to paste inside here
- lastly, da boleh start tulis whatever & whenever i like.

Tapi kan, rasa nye mcm kene ade guide la kalu nk tulis blog ni. Hurm, just to make sure aku ni always on track la, so xde tersasar jauh melencong lalu lemas dalam lautan kehidupan **okeh, merepek**.


so, below are some do's-and-dont's-thingy:

- no bf-gf thingy, i'm single right now.**cewah**
- no sad-true-love story
- kurangkan entry about  feeling2, crush2, love2, mr.right.now, miss-whatever-her-name, bla bla bla
- dont kutuk2, mengumpat, mengata org..kene kurangkan gosip2 ni..huhu
- put more beautiful pic
- write more about beautiful memory
- dont use harsh words
- avoid day-dreaming-entries, skali skala xpe kan? ahaha
- post byk2 pasal makanan masak sendiri kat umah..resepi ke kan..aha **kan suka memasak sekarang**
- setiap entri baru mesti ada gambar dan juga kata2 semangat. perlu ni. sgt perlu!
- sila ulang balik perkara di atas. ahahaha **buntu okey**


Dah dah, i shall stop here. Today is saturday, cuaca kat luar tu cloudy2 da, tidur sedap ni..tapi kene kemas rumah okey..kesian dayah salu kemas rumah sorang2**buli** ahahaha


ttyl.

Sekian, Wasalam.






" Kaya di mata orang belum tentu kaya di mata sendiri."

No comments: