si santek =P

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
shau. taurus. shopaholic. love chocolate indulgence, chocolate blog, kinder bueno. hate cheese. "to love and be loved because of Him".

Monday, December 17, 2012

ape?pregnant?

Bismillah..

Salam Sejahtera semua,


Harini aku tak pergi kerja. On medical leave org kata. Bgn pagi mandi, muntah2 pening kepala, tidur balik. Ntah tidur ke pengsan ke tak tau la.. Sedar2 dah pukul sepuluh. Mak oii!! Laju2 sms boss, takut die tertunggu2 kedtgn ku di opis. Pastu siap2 pi klinik jumpe doctor hensem, amek ubat, dan utk dptkn MC. 


Harini doctor terlebih concern la pulak. Lepas aku ckp 2,3 hari xboleh tidur, sakit kepala pening2 muntah, dia siap boleh tanya " Shaufikah dah kahwin ke belum?".. Terperanjat akak tau!!tergamam 2 minit..pastu terus geleng2 sambil ckp "BELUM!!" Ape igt org pening2 muntah tu cuma pregnant je ke? Ok, fine! my mistake sebab pakai inai, tapi come on la doc, xkan inai merah lagi di jari dah pregnant. Pikir la menda lain pulak. Nasib doc hensem, kalau tak da kene sound da..ahahahah!!!


Jadi doctor bagi ubat banyok, dpt MC **itu yg penting**. Da siap2 bayar semua, keluar pintu klinik.. Pandang dekat gmbr2 medical card tu..pastu anak mata terhenti dekat "AIA Medical Card".. Hampeh!! Boleh pakai medical card kat sini. This is rubbish! abeh cash aku. seb baik rm35 je. Xpela nnti claim dgn AIA. 


Lepas pi klinik, singgah kedai bilik brg2 nak masak. Sakit2 pun ade hati nak masak. Terpaksa la..nak mkn ubat kene makan dlu. Jadi time2 sakit ni teringin nak makan bubur. Masuk je kdai, org kedai tu pandang je. Tak pernah tgk org pakai koyok eh? Haish! Beli ikan kembung 2 ekor, beli carrot, broccoli, cili, kacang panjang**mkanan ruji**. Pastu bayar2 dan balik.


Sampai umah, masak dlu. Siap masak. Makan bubur, lepas tu mkn ubat. Pastu pengsan lagi sekali. Dan bangun, kemudian tulis blog. Gila! Ni pun rasa nak pengsan lagi la.. sedih sebenarnye, sebab sakit xde org jaga. Plus rasa homesick sgt2 nak balik umah!!!huhuhuhuhuhu (T___________T)


ok la, nk sambung pengsan.


ttyl,

Sekian, Wasalam.



"I just need you now"

No comments: