si santek =P

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
shau. taurus. shopaholic. love chocolate indulgence, chocolate blog, kinder bueno. hate cheese. "to love and be loved because of Him".

Saturday, December 15, 2012

semak tau!!!

Bismillah..

Salam sejahtera semua.


Ntah kenapa malam ni aku sukar untuk lelapkan mata **ceh..ayat xboleh blah ah kau** Lepas dpt tahu sesuatu, rasa mcm xsedap hati sangat2. Kenapa hati ni salu rasa teragak2? Entah la. Mungkin sebab dah susah nak percaya sesiapa. Aku selalu jugak terpikir, kenapa lah jalan hidup aku x mudah macam org lain. Tapi bila di pikir2 banyak kali, sebenarnye ada org yg lagi teruk dugaan nye daripada aku. So, aku kene bersyukur dengan semua yg aku dah ada sekarang. Aku kene hargai apa yang aku ada sekarang. Org lain nak hargai aku atau tidak itu terpulang pada mereka. Mungkin kadang2 kita tak rasa pun org disekeliling kita penting sampai lah kite da kehilangan dia, baru nak tersedar. Tapi masa tu mungkin dah terlambat. 


Hurm, kenapa kita x boleh perasan semua tu. Tak pernah ke kite perasan, bila kite sedih, berduka cita ada org yg selalu dekat dengan kita, buat kite happy, buat kite gembira. Bila kita susah, ada org yg selalu bantu kita. Bila kita buntu, ada org yg salu bagi kata semangat pada kita. Bila kita menangis, ada org yg selalu pinjamkan bahu, sanggup dengar rintihan kita. Bila kita sunyi, ada orang yg sentiasa teman kan kita. Tapi bila kita happy, jumpa teman baru, jumpe org lain yg tiba2 ambil berat pasal kita, kite akan totally lupa org yg mula2 sentiasa ada dengan kita. Kita da mula jauhkan diri dari org tu. Kita da mula rasa org tu byk buat salah, kita da mula cari kesalahan dia, kita mula lupa apa yg dia pernah bagi dan korbankn untuk kita. Itu lah manusia, selalu lupa kebaikan org, tetapi sentiasa igt kesalahan org. Mungkin aku pun xterlepas dari perangai mcm tu. Ni la org katakan lumrah. 


Jadi, bila org tu da pergi dari hidup kita, kita akan start la rindu bagai. Dah mula nak teringat sedih2 bagai. Sebenarnye kita da terlambat. Cara yang paling mudah, move on  je lah. Sebab org yg kite da sakitkan tu akan sentiasa merasa sakit kalu kita nak push2 dia, merayu2 dekat dia. Semak tau!!!Bagi dia masa untuk pulih. Bagi dia ruang untuk mulakan sesuatu yg baru dlm hidup dia. Tolong belajar terima keputusan org lain. Jgn nak asyik pikir diri sendiri. Itu namanye selfish! Ada paham?


Dan bagi org yg ditinggalkan atau disisih tu, tlg la clearkan pemikiran anda woi. Anda salah kalau anda rasa semua org akan kecewakan anda kalau anda dekati mereka. **tibe2 rasa mcm pelik plak post kali ni..siap anda2, mereka2 ni..mcm bg ceramah motivasi pulak dah..haha** okey, abaikan. jadi, jgn selalu buat kesimpulan sendiri. Jgn kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Wahhh, perumpamaan sangat gituh! Macam aku la, sekarang aku rasa lelaki semua sama. Xboleh percaya. Lagi2 kalau yg player tu, flirt sana sini. Dengan org tu ckp lain, dgn org ni ckp lain..Adoyaiii.. Mane nak jumpe lelaki yg macam husband irma hasmi? ahahah gila! demand xboleh blah. 


Sebenarnya, aku cuma rasa x sedap hati. Tapi membebel melampau, yg xde kene mngene langsung dengan perasaan tak sedap hati tu. Nmpak sangat da x berapa nak betul. Bawak2 la pejam mata tu shau oii. Tido la. esok ada misi nak dijalankan. Kang bangun lambat mengamok pula Husna tu.


Ok la, sit up dlu sebelum tido. Semoga kurus dan ramping mcm dlu. Ahaks!!


ttyl.

Sekian, Wasalam.




"Distance means nothing when someone means everything."

No comments: