si santek =P

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
shau. taurus. shopaholic. love chocolate indulgence, chocolate blog, kinder bueno. hate cheese. "to love and be loved because of Him".

Wednesday, November 27, 2013

Lowry Outlet - pusat perabih duet

Salam Sejahtera semua,

Akak sedar akak ni seorg shopaholic. Perkara paling utama bila sampai Manchester adelah carik shopping mall yg paling hampir dengan akak. Senang nak shopping khen.. Perabih duet tu mmg nombor satu dalam dunia. Tapi sebenarnye, boros itu sangat di larang dalam Islam.. akak x boros, akak beli barang keperluan, bukan kehendak.. **sedapkan hati sendirik** haha

So, Kat Manchester ni outlet paling dekat adelah Lowry Outlet kat Salford Quays. Dari Bus stop dekat dgn Cambridge Hall MMU naik bas nombor 50 okay. Perjalanan dalam tmabah tolak 45minit je, tapi kalu bas banyak benti2 org naik turun, lama skit la kot. mungkin sejam.

Teringat masa 1st time pergi Salford Quays, akak sesat okeh. teruk sgt.. Mula2 pusing2 kat Salford Shopping Center. Tgk macam pelik je..xmacam outlet pun.. rupa2 nye mmg salah pun.. ahahaha naik bas balik, sampai last stop dekat BBC station tu... Memang kat last stop tu sebenarnye Lowry Outlet... tapi akak tak perasan mula2, dalam hati susah hati kemain sebab rase sesat, da pukul5 ptg bas pulak xbanyak..mmg nak nanges da ngan kak nah time tu..tapi gagahkan jugak diri balik naik tram.. Teruk akak ni!!!


1st time datang, akak sesat kat Salford. Abaikan diri akak yg gemokmokmok tu.. =P




Balik naik tram. 

Kali kedua pergi dengan kak Nah n Miza. Kali ni smpai betul kat Salford Quays tu, nasib baik ada miza. kalu tak..sesat lagi la akak n kak nah. Haha Akak beli sweater dekat Marks&Spencer, Kak Nah pulak beli kuali mahal tu ape namenye akak lupa..ermm hah, Tefal!!! Blaja masak katenye..khennn hahaha

Kali ke tiga pergi Salford dengan housemate semua. Seronok!!! Shopping sakan semua..akak beli jacket dekat Marks&Spencer pastu beli baju dekat GAP. Takde la mahal sangat sebab outlet salunye barang2 murah. Jualan penghabisan stock katenye. 


Tunggu bas!





Bergumbira dalam bas no.50.


 
Tasik ke ape ntah kat Salford Quays.

Atirah.

Lepas penat shopping..kami pun pulang dengan perasaan gumbira nye!! Hahahaha

Sekian, Wassalam.

-SS-







No comments: