si santek =P

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
shau. taurus. shopaholic. love chocolate indulgence, chocolate blog, kinder bueno. hate cheese. "to love and be loved because of Him".

Thursday, November 21, 2013

Sorry naik Lorry!

Salam Sejahtera semua.

Dah lama sgt rupenye saya tak tulis blog. Bukan sebab saya busy. Tapi sebab saya tgh happy sangat2 kot. Dah sampai Manchester terus lupa nak membebel dalam blog. Terus lupe tempat saya suka merepek2 masa tengah sedih sorang2 kat shah alam dlu. Dan lagi satu mungkin sebab da ade pengganti untuk dengar bebelan saya secara live. Maafkan saya blog. Saya mudah lupa! 


"Sorry naik Lorry la" blog jawab. 

"Huh?" keluh ku.
"Ooooo..bila sedih, sunyik, gusar, kemain update kat aku hari2." tambah blog lagi.
"Huh?" keluh ku lagi.
"Ni apsal dtg balik? sedih balik la tu. Predictable btoi minah ni!" blog mula bebel2.
"Mungkin....."jawab ku dgn perlahan..Tak nak bagi blog dgr.
"Padan Muka!" balas blog.

hahahahaha bengong kan? boleh buat dialog dgn blog. Ini namenye takda kerja. Nak bermonolog dalaman kata org. Nak buat ayat sastera, mmg saya failed. Maklumlah "budak engine" org kata. Hak tuih!


Okay, ini just intro je kot. nak warming up kata org. membebel kembali.

Banyak menda nak update. Yela kan merantau jauh, banyak la tempat yg da pergi. banyak gambar da amek. kat mana lagi nak letak kalu bukan kat blog sendiri. xkan nak letak kat blog org lain. hahahaha

"Eh..eh..eh.. ingat ko datang Manchester tu makan angin ke Shau oi??" tiba2 blog tegur.

"Erk.....dtg tuntut ilmu sambil makan angin." balas ku selambe.
"Jgn nak syiok sgt sampai lupa diri. Kerja sekolah tu bsepah. Bila nak buat?" blog start balik membebel.
"Yela2..japgi buat la..kite nak membebel kat dia. dia plak yg bebel kat kite. tak sporting langsung" aku sound blog.
"Sporting waklu!" ringkas blog balas, tapi mcm ade penampor singgah pipi. 

hahahahahahahah sekali lagi bengong sbb berdialog dgn blog. 


ok la. banyak kerja. 


nanti bebel lagi. 


selamat kembali ke dunia blog-memblog.


sekian, wassalam.






No comments: