si santek =P

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
shau. taurus. shopaholic. love chocolate indulgence, chocolate blog, kinder bueno. hate cheese. "to love and be loved because of Him".

Wednesday, December 11, 2013

Smith Field - Car-boot Sale

Salam Sejahtera Semua,

Akak kembali membebel lagi. Kali ini pasal Car-boot sale kat Smith Field market.
Car-boot sale kat Smith Field ni bukak hari ahad je. **kalau tak silap akak la, kalu silap maksudnye akak tipu korang.** ahhahahaha

Akak dan housemate semua xtau camne nak pi Smith Field ni, kitorg follow Khairi, Miza and Ara. Masa akak pergi tu hujan, jadi tak banyak la orang meniaga kat luar market tu. Dalam market tu banyak la jugak kedai. Besaq la jugak kawasan Smith Field market ni. Akak beli bag shopping belang2 macam kat dalam gambar bawah ni. Dalam tu ade barang2 basah seperti sayur-sayuran, buah buahan, cilli, bawang, bakul sampah, dan ikan seabass.. murah woo 7 ekor ikan, cuma GBP10. Ikan kat sini dah la susah nak dapat, mahal plak tu..so dapat 7ekor dgn harge GBP10 ni pun dah ckup murah. Dekat depan abg siang ikan tu akak dok bsembang ngan Ijie nak masak ape..ikan bakar la, sweet sour la, kukus la, steam la..bajet pandai masak..hahahaha

Lepas tu kitorg beli samosa kat sorg makcik ni. Bapak sedap gile samosa dia. Lepas beli, beli lagik.. dan lagik dan lagik..hahahaha makan macam xpernah jumpe samosa..ala tlupe plak nak snap pic samosa tu..sorry!!

Kejap je kitorg pergi, sebab kedai xbyk bukak. So xtau nak beli ape.. Lain kali kene pergi lagi. Kot2 boleh dapat sweater murah ke kasut murah ke.. khenn..



Bag lagi besaq dari org! haha



kak nah dari jaoh!



tirah dan di tgn nya adalah bungkusan samosa sedap..hahahah

okeh. malas bebel panjang. Akak busy. Nak study, exam nak dekat. Nervous bak hang!!

Sekian, Wassalam.

-SS-



No comments: