si santek =P

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
shau. taurus. shopaholic. love chocolate indulgence, chocolate blog, kinder bueno. hate cheese. "to love and be loved because of Him".

Sunday, January 5, 2014

its over now. eh, belom?

Salam Sejahtera semua,

ape yg over? ape yg belom? ntah!

Ini entry pertama tahun 2014. Pertama sekali akak nak ucap selamat tahun baru. walopon dah terlewat 5 hari, tapi akak pedulik ape. Semoga tahun baru 2014 lebih bermakna untuk kita semua. Segala kenangan manis dr tahun 2013 simpan la ketat2 dlm kotak memori anda, dan segala kenangan pahit yg terjadi pada tahun 2013, walopon pahit harus ku telan jua. ecewah!!!

Sekarang akak tgh sibuk nak final exam. Itu lah beriya syiok bercuti bagai.. pi sana pergi sini.. ni bila dah nak habis cuti baru nak terkial2 study. Rasakan la bangun pkoi 4, 5 pagi semata2 nak study demi exam. Hahaha terasa diri ini teruk sbb study untuk exam sahaja! Haish...dr dulu sampai la sekarang xpernah2 berubah. Akak...akak.. **geleng kepala**


Ermmmm....

Sebenarnye... ada sesuatu tebuku di hati akak.. sesuatu yang sangat berat.. kadang2 sampai tak tertanggung.. Rasa sakit ngilu di hati. Rasa mcm ada pisau tikam2 hati. Pedih. sedih. Parah!

Selama (lebih kurang nak masuk) dua tahun akak menyimpan rasa itu. Akak rasa cukup la. Dalam sejarah hidup akak la ni, seingat akak ler, akak bertahan menyimpan perasaan yg indah x bape nak indah sgt la khen.. kalu mmg guna satu tgn nak tepuk amai2 mmg tak de bunyik la dik non khen. Tapi tak pe la. Siapa la akak kalu nak di bandingkan dengan siapa2 saja di luar sana. Yep, akak sedar akak bukan org yg baik2, dan xde org nak dekat org yg xbaik mcm akak ni. Dan di sebabkan akak ade kesedaran diri la, akak gagah kan la jugak hati tisu akak ni untuk ronyok2 rasa itu dan simpan dalam peti besi. Akak kunci pakai nombor rahsia sama dgn no pin kad atm akak. Akak sorg je yg tau. Akak tak tau la peti besi tu mampu di buka semua, atau tersadai jadi harta karun jeh. Ah, ayat nak pusing2 pintal2.

Dan untuk sekian kalinya, hati tisu akak menangis. eh, kejap.. hati akak tisu, mane boleh nangis..nnti basah tisu tu.. pastu koyak.. so xpayah la nangis.. ketawa gelakkn diri sendiri sudeh. Yep, gelakkn diri sendiri yang sangat lemah. lemah. lemah. lemah.

"Oh...tuhan saja yang tahu perasaan ku.. beperang dengan suasana..." fefeeling zamani slam sedikit di situ.

Tapi sebenarnya, adakah ini rasa yg sebenar?

Atau akak sendiri pun tak pasti?

Tapi, setiap apa yg berkaitan dgn dirinya buat akak rasa happy. Rasa yg berbunga2. Rasa yang tak kan pernah sama dgn sbelum2 ni. Rasa yg tak dpt nak di describe dgn perkataan. Rasa yg ntah.. mungkin cukup utk di lakarkan dengan sebuah senyuman yg paling ikhlas. sehingga akak sangat yakin, bertahan selama (lebih kurang nak masuk) 2 tahun dgn rasa itu yg sedikit xpernah kurang, makin hari makin bertambah. Walau sejuta kali akak menafikan, walau sejuta kali akak menidakan. Cakap la mcm mane pun, hati akak tetap xdapat bohong.  Hahahaha **type sambil berjujuran air mata.. tersentap sgt hati ni.. hahahahahah***

Namun apa yg ada, hanyala sementara. Setiap suka pasti ada duka. Setiap tawa pasti ada tangisan.

"hidup tidak selalunya indah, langit tak selalu cerah" Lagu kumpulan hijjaz berkumandang di pikiran.

Dan sekarang, setiap hari, setiap masa, setiap waktu,
Akak dengan tabah hati, redha dan berserah, duduk di atas tikar sembahyang, menghadap arah kiblat,  menadah tangan, berdoa memohon agar Allah hilangkan rasa itu dr dalam hati akak. Walau berat, walau dgn linangan air mata, walau dengan sedu sedan, tapi akak gagahi jua sebab akak tau rasa itu tak kan bermakna kalau ia cuma ada pd hati akak, akak yakin itu cuma sementara, kerana rasa itu hanya lah pinjaman dr Ilahi.

Terima Kasih Allah, bagi pinjam rasa itu walaupun sekejap.


Akak tak sangka, di kala berusia begini, akak masih menangis. Menangis sebab rasa itu.



Rasa itu.


Rasa yang tulus itu.


Rasa yang sangat ikhlas dari hati akak.


Rasa yang buat akak tersenyum bahagia.



Mungkin.




Rasa itu......



Sayang?


atau mungkin.........







Cinta?





Wallahu’alam bissawab (والله أعلمُ بالـصـواب) 
"dan Allah lebih mengetahui yang sebenar-benarnya" (and Allah knows the right).

***Rasanye mcm enrty ni basah dengan air mata...bunyik sedu sedan lagi kuat dari bunyik keyboard lappy akak***

Sekian, Wasalam.

-SS-





nota kaki bangku: Awak, lepas ni sape nak bg sy semangat selama sy kat UK ni? :'(

1 comment:

Ermm Erm said...

Assalamualaikum,

Jgn sedehhh ekk...Jgn nanges. Ingat Allah selalu...Doa byk2 tauu..Kuat skit.
Blaja rajenn2. Ingt mak abah selalu...In shaa Allah dean list.

Segala yg berlaku ade hikmah. Jgn nangessss ekk. Bersabar..In shaa Allah x da pape.
Senyumm :-)