si santek =P

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
shau. taurus. shopaholic. love chocolate indulgence, chocolate blog, kinder bueno. hate cheese. "to love and be loved because of Him".

Tuesday, January 28, 2014

Tutorial tudung bawal 3

Salam sejahtera semua,

Harini akak nak buat tutorial tudung bawal lagi. Disebabkan akak ni selalu bantai je style sendiri, so kalini akak nak ajar korang style tudung yang akak hentam tu,,hahahah gambar seperti dibawah....


comey ke tidak?? hahahah =P

Hahahahah so korang berminat tak nak cuba??? kalau berminat, boleh la ikut step2 di bawah. 


Step 1: 
Macam biasa boleh guna anak tudung, atau inner neck. Kemudian pilih tudung bawal yg bidang biasa, atau bidang besaq lagi pun boleh. Akak ni xbyk tudung bawal kat Manchester ni, sume akak tinggalkan kat Malaysia. Kalau ada pun corak2 xsesuai nak buat tutorial..so, akak pakai tudung yang sama aje lah!!!! hehehe Xpayah lipat, letak je atas kepala macam akak buat tu..seblah pendek, seblah panjang. 
Pilih inner neck atau anak tudung, pilih tudung bawal. 
Xpayah lipat, letak atas kepala.seblah panjang, seblah pendek.


Step 2:
Lepas tu tarik dan pin kan ke belakang tengkok. Tgk gambar bawah ni. 
Tarik ke belakang tengkok, pin kan. 


Step 3: 
Tarik bhgina seblah tudung yang panjang ke pipi kanan. Dan pin kan. Tgk gambar bawah ni. 

Tarik bhgian tudung yang panjang, bawak ke bhgin pipi sebelah tudung yang pendek. pin kan. 


Hasil dia mcm ni. 


Step 4:
Ambil bahagian belakang tudung yang panjang melerek tu (sebab xlipat), bawak naik atas kepala. rujuk gambar diawah. Pin kan bhgian pipi kiri dan kanan. kalau nak pakai style artis, biarkan tudung atas kepala tu longgar. xpayah rapatkan ke kepala. tapi akak xikut retis, akak rapatkan terus tudung tu ke atas kepala. 
Tarik tudung nak atas kepala, letak elok2.

Bagi sama panjang, bila da rasa kemas, pin kan kedua2 belah bhgian pipi. 



Tada! Siap!!
pinkan tudung kat bahu supaya tak terbang okay!

bahagian belakang macam ni.


Haaaaa...camne?? menarik tak?? hahahah
selamat mencuba!!!


sekian, wassalam.

-ss-





No comments: