si santek =P

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
shau. taurus. shopaholic. love chocolate indulgence, chocolate blog, kinder bueno. hate cheese. "to love and be loved because of Him".

Saturday, February 8, 2014

Istanbul Di mana Beto ku : Manchester-Zurich-Istanbul

Salam Sejahtera Semua,

Ini hari akak nak gebang pasal trip akak pi Turkey dengan housemate 14dec -21dec 2013 yang lalu. Trip sempena cuti sekolah. Orang bagi cuti sebab suruh study untuk final exam sem1. tapi kitorg menyalah gunakan cuti tersebut dengan pi berjimba ke Turkey. Motif utama nak cari 'Beto'.. yolah, kan lisa surihani jumpe beto masa pi istanbul. kot2 la kitorg terjumpa 'Beto' kitorg kat sana khen. teruk benor motip nye hah! =P

Kitorang gerak sabtu 14dec2013, flight SWISS, boarding pukul 18:25 waktu manchester. Ini beli tiket paling murah di abad ini. Pergi balik GBP159. Tahu tak sebab ape muroh??? sebab transit 11jam kat zurich. hambek kau!! 11jam nak buat ape ntah kat airport zurich yg ciput kecik tu. kitorg sampai airport zurich dalam pkoi10.00 mlm kot waktu zurich akak xigt sgt.. tak lama lepas tu kdai dlm tu pun dah nak tutup. tido terbongkang kroih2 je la jawabnye. hahahaha

























pagi tu flight dr zurich ke istanbul dlm pkoi9 pagi lebih kurang..kitorg sampai dekat istanbul lebih kurang pkoi1 tghari waktu istanbul.. dan disinilah bermula nye kisah pahit getir kami sebagai pelancong di turkey dimana diorg xreti ckp english, apatah lagi bhsa melayu. hahahaha 


bersambung dlm entry seterusnye.


sekian, wassalam.

-ss-




2 comments:

Kazhaq Baharin said...

assalamualaikum kak..nak mintak email boleh? Thank you..

shaufikah shukri said...

Wslm sorry xperasan comment. lame x bloggin. busy katakan..konon..hahah email akak shaufikahshukri@yahoo.com