si santek =P

My photo
shah alam, selangor, Malaysia
shau. taurus. shopaholic. love chocolate indulgence, chocolate blog, kinder bueno. hate cheese. "to love and be loved because of Him".

Tutorial Tudung SS

Salam Sejahtera Semua,

Selamat datang ke Page Tutorial Tudung SS.
Dekat sini akak ajar cara2 pemakaian tudung dan shawl, tapi style akak la. =P




Macam2 gaya macam2 cara.
Pelbagai jenis tudung, pelbagai jenis shawl.
Tak kira kain jenis ape, tak kira bidang kecik ke bidang besar ke.
Tak kira colour apa pun, tak kira la selapis ke dua lapis ke, single or double sided...
Kalau rasa nak ikut style akak, boleh ikut.
Kalau xnak xda masalah. Boleh buat dekkk je.
Akak xmarah pun.

Cuma akak nak terangkan disini, pemakaian tudung itu biarlah mengikut panduan islam, maksudnya menutup aurat dengan betul. Nak pakai shawl yang jarang xsalah, tapi pakai la inner neck atau anak tudung yang bersesuai kt dalam tu hah. Nak menggayakan tudung tu tak salah. tapi jangan la sampai terover, nanti jadi buah mulut orang.

Okay la..apa apa pun, selamat mencuba.


Wide Shawl

tutorial pakai wide shawl - org request okay!

tutorial pakai wide shawl 2 - mohon cepat glamour! =P

Tutorial Wide Shawl 3 - guna sepit rambut



Shawl Dua Lapis aka Dua warna 


 

Tutorial Shawl Dua Lapis - prrrffffff



Tudung Bawal 



Sekian, wassalam. 

-ss-


No comments: